Om oss på AteljeAlet.se

Här på AteljeAlet.se kan du läsa om konst och konstnärsskap, information om konstnärer i Sverige och vad det innebär att vara konstnär. Några svenska konstnärer presenteras, som alla har bidragit till att sätta Sverige på kartan. Vi diskuterar också kreativitet och hur du kan arbeta med att komma i flow och att lättare hitta inspiration till nya idéer och hitta både glädje och kraft att fortsätta. Det går inte att producera konst utan att lägga ner mycket tid på det, och just tiden i sig kan hjälpa dig att hitta den känsla som gör att konsten är värd att leva för.

En konstnär kan välja mellan många tekniker för att uttrycka sin konst. På denna sida hittar du en översiktlig introduktion till ett antal tekniker som används för bildkonstnärer. Du kan också läsa mer om konstriktningar som har varit rådande under de senaste seklerna och lära känna några av de stora konstnärerna från dessa epoker.

Flera regioner har varit centrala i svensk konst och två av dessa är Dalarna och Bohuslän. Från Dalarna får du bekanta dig med Anders Zorn och Carl Larsson, vilka båda har blivit symboler för detta mellansvenska landskap och uppskattats både inom landet och utomlands. Från Bohuslän, eller västkusten, får du bekanta dig med Göteborgskoloristerna, som genom Tor Bjurströms handledning på Valands målarskola skapade en egen fauvistisk stil.

Med förhoppning om att den konstnärsintresserade ska hitta något av intresse på denna sida, eller en icke frälst person kanske närmar sig konsten, önskas trevlig läsning och hoppas att ni finner sidan av värde.

 
 
 
 
 
splendid