Tips på hur du ska sätta upp ditt konstrum

När du ska skapa din ateljé är det absolut viktigaste att du skapar en miljö som du kan känna dig kreativ i. Många konstnärer tycker om att arbeta i rum som är helvita och som har minimalt med detaljer, just för att deras egen konst ska få ta upp all plats utan att behöva trängas med annat som stör blickfånget. Blir du inspirerad av att exempelvis inreda med växter, andras tavlor eller kanske skulpturer kan du givetvis göra det. Det är din ateljé och därför är det helt upp till dig hur du vill utforma den.

Tänk på ljusinsläppet

Något av det viktigaste i en ateljé är ljusinsläppet. Dagsljus är det absolut bästa ljuset att skapa konst i, speciellt under morgonen och eftermiddagen när ljuset är som mest behagligt för ögonen. Investera gärna genom att sätta in ett nytt fönster som passar in i rummet. Ett par skjutdörrar med frostat glas kan även vara en bra idé att använda istället för en vanlig dörr, just för att maximera ljusinsläppet. Har du planer på att skapa ett konstrum där du vill hänga upp din konst ska du istället vara lite mer försiktig med dagsljus eftersom det kan bleka och förstöra dina verk.

Gör det till din egen oas

Förutom att ha ergonomiska arbetsytor, ett bra förvaringssystem för ditt material och en vask för rengöring av dina verktyg, fundera lite på komforten. Skapa gärna en bekväm hörna där du kan koppla av och hämta inspiration, till exempel som en fin fåtölj eller en skön soffa. Fundera även lite på dofter. Finns det någon doft som verkligen inspirerar dig? Många tycker att doft är det mest inspirerande sinnet och du kan också investera i några härliga eteriska oljor som du kan bränna i en särskild oljelampa. Ett annat tips är att placera ut en potpourri någonstans i rummet för att sprida en subtil doft.

 
 
 
 
 
 
splendid